Tillgängliga Appar

Be My Eyes

Var de fjärrstyrda ögonen för en synskadad människa som behöver hjälp via en live-videoanslutning om du är seende eller behöver hjälp av en seende användare om du är synskadad.
Synskadade användare kan be om hjälp från en seende person och den seende användare kan sedan kontaktas för att hjälpa. Så fort den seende användaren accepterar förfrågan om hjälp skapas en live-ljud-videoanslutning mellan de två och den seende användaren kan sedan berätta för den synskadade personen vad han eller hon ser när den synskadade användaren riktar sin mobil mot något med hjälp av den främre kameran.

KNFB Reader

KNFB Reader omvandlar tryckt text till tal med hög kvalitet för att ge korrekt, snabb och effektiv tillgång till både enkla och flersidiga dokument med ett knapptryck på en iPhone.
Med appen kan användaren fånga bilder av nästan alla typer av tryckt text, såsom post, kvitton, stenciler, anteckningar och många andra dokument man kan stöta på.
Dokumentanalystekniken fastställer orden och läser dem högt för användaren med tillgång till text-till-tal och punktskrift av hög kvalitet.

Appar för tillgänglig bio:

BioHjälpen
MovieTalk
SubTalk
VoiceVision
BioPlay (endast på Google Play)

Svenska Filminstitutet har på uppdrag av regeringen tagit fram en digital lösning som gör att bland annat personer med synnedsättning och dyslexi kan ta del av film på bio och i andra visningsfönster. Uppfinningen är den första i världen som gör det möjligt att lyssna på ljudspår för syntolkning och uppläst svensk text i egna hörlurar via en smart telefon. Ljudet blir automatiskt synkroniserad med filmens ljud.

Den nya tekniken gör att alla kan se de filmer som finns syntolkade var och när man själv vill, på vilken biograf som helst i landet, hemma framför tv:n eller datorn.

TapTapSee

Användbar app som identifierar vad som finns på fotografier. Fotografera något och appen berättar vad fotot föreställer. Tas en bild på en kvinna i röd klänning läser appen upp ”kvinna med röd klänning”. Appen passar iPhonetelefoner och kräver att VoiceOver är påslaget.