Synskadades vecka i Växjö (8 – 15 oktober 2019)

Synskadades vecka i Växjö (8 – 15 oktober 2019)

 Temadag om hjälpmedel och rehabilitering!

 I höst anordnar US Syd och SRF Kronoberg ”Synskadades vecka”. Det är en vecka med olika aktiviteter. Den börjar tisdagen den 8 oktober och avslutas tisdagen den 15 oktober med ”Vita käppens dag”.

 

Tisdagen den 8 oktober inbjuder vi samtliga medlemmar samt medarbetare från olika offentliga myndigheter mm till en temadag om ämnena hjälpmedel och rehabilitering.

 

Datum:         8 oktober 2019

Plats:            IOGT, Vattentorget 1 i Växjö

Tid:               9:30 – ca 16:45.

 

Utbildningen är gratis. Lunch och för-och eftermiddagsfika ingår. Dagen börjar med en presentation av hur syn- och hörselinstruktörstjänsten utvecklats, hotats och ibland räddats de senaste årtiondena. Det blir senare på dagen en hel del information om synhjälpmedel. Bl. a kommer fyra hjälpmedelsföretag att ställa ut sina produkter. Dagen avslutas med en paneldiskussion där bl.a. samhällsföreträdare och hjälpmedelsproducenter medverkar.

 

Du anmäler dig senast måndagen den 30 september. Detta gör du till US S Syd på telefon 0470 – 177 71. Det går även att maila din anmälan via e-post till: kansli@ussyd.se 

 

Välkomna!

 

 

Dags att anmäla sig för att skapa loss!

Den 12 oktober är det dags för alla kreativa själar att få möjligheten att prova på kultur och hantverk. Sedan hösten 2018 pågår ett kulturprojekt inom SRF som kallas ”Skapa Loss”.

Mellan kl. 10-17 kommer du få prova på luffarslöjd, teater och konst på temat punktskrift. Se presentationer av respektive workshop nedan.

Om du är intresserad av att delta under dagen, kontakta US Syds kansli på telefon 0470-177 71 eller maila kansli@ussyd.se

Anmäl dig senast den 1 oktober 2019.

Hoppas vi ses!

 Workshops:

 10:00 Samling och kaffe
10:30 – 12:00 Pass 1 Teater

Tillsammans med Hanna Bark, auktoriserad dramapedagog med en bakgrund inom amatör- och professionell teater, kommer vi ha ett teaterpass. Uppvärmning, gruppdynamiska övningar och enklare teaterövningar. Fokus kommer ligga på att känna in gruppen och gestalta med hjälp av ljud och rörelser.

12:00 – 13:00 Lunch

 13:00 – 14:30 Pass 2 Luffarslöjd

Genom att tvinna, bocka, böja och surra metalltrådar får deltagarna möjlighet att göra allt från krokar till ljusstakar och skålar.

14:30 – 16:00 Pass 3 Konst

Laura Blake är specialiserad inom textil och har under de senaste åren arbetat för att skapa konst- och kulturupplevelser för alla människor – oavsett funktionalitet. Laura bjuder in deltagarna att skapa konst på temat punktskrift!
16:00 – 17:00 Fika och workshop

Som avslutning på dagen dricker vi kaffe och diskuterar hur vi tillsammans kan fortsätta att skapa givande kulturaktiviteter.

Kultur och samvaro är viktigt för oss och vårt samhälle. Detta pass handlar om hur vi kan jobba vidare hemma i våra föreningar.

 

Måndag den 14 oktober:

Utbildning gällande ledsagning inom LSS (Rättighetsprojektet)

Plats: kansliet, Växjö

Tid: Kl 13.30 – 15.30

 

Tisdag den 15 oktober (Vita käppens dag):

 Informationsmöte med Region Kronobergs nya habiliteringsdirektör Eva Gustafsson

Plats: kansliet, Växjö

Tid: Kl 13.00 – 14.30

 Anmäl dig till Laoko Sardar på:

Telefonnummer 0470-17 771

E-post: kansli@ussyd.se

 Vi ses i Växjö

 Hälsningar

 US Syds styrelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s